Ana sayfa İletişim
Hakkımızda Ürünlerimiz Hamur Kireç® ve Sıva Üretimi Genel Bilgiler Referanslarımız
   
FAYDALI BİLGİLER
Kirecin Tanımı
 
HAMUR KİREÇ® Sıva Kullanmanın Faydaları
 
HAMUR KİREÇ® Üretimi
 
FAYDALI BİLGİLER  »  Kirecin Tanımı
Dogada bulunan kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonat (CaCO3 +MgCO3) iceren kirrc taslarının, kalkerlerin, teknolojik fırınlarda (kalsinasyonu) 900 - 12000C de ısıtılarak icerisindeki karbondioksit gazının cıkarılması reaksiyonuyla sonmemis kirec, kalsiyum oksit (CaO) elde edilir. Bu islemler sonucunda elde edilen kirec sonmemis kirectir. Hamur Kirec® ise sonmemis kirecin su ile reaksiyonu neticesinde olusan kalsiyum hidroksittir. (Ca(OH)2)
 
 
 
 
 
CaCO3 +ISI CaO + CO2 (Kalsiyum karbonat+IsıKalsiyum oksit+Karbondioksit)  

CaO + H2O Ca(OH)2  (Kalsiyum oksit+SuKalsiyum hidroksit)  

 

 

 

 



     
  Copyright © 2024 Hamur Kireç A.Ş.| Tüm Hakları Saklıdır.